Fejvadászat

 

Volt már tapasztalata fejvadász céggel? Elégedett volt, vagy elégedetlen?

Véleményünk szerint, ha egy fejvadász cég nem képes megtalálni a megfelelő embert egy pozícióra, annak fő okai az alábbiak lehetnek:

  • nem értette meg igazán a megbízó céget, annak felépítését, kultúráját, tevékenységét, vagy
  • nem értette meg eléggé a pozíciót, annak elvárásait, azaz nem tudja pontosan, hogy mi mindennek kell megfelelnie a jövőbeli új kollégának.
 

 

Ezért nálunk az első, amit szem előtt tartunk a munkavégzés során, az a MEGÉRTÉS.

Tanácsadóink minden esetben komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy személyesen átbeszéljék a keresett pozíció részleteit. Fontosnak tartjuk, hogy minél mélyebb rálátást szerezzünk a feladatokra és elvárásokra, illetve az elképzelt ideális jelöltre. Ezt az előkészítő munkát nem lehet "megspórolni". Legyen szó akár vezetőről, akár specialistáról vagy éppen asszisztensről, a megértésbe fektetett energia mindenképpen megtérül, hiszen így Önnek egyáltalán nem kell olyan jelöltekkel foglalkoznia, akik nem felelnek meg az elvárásoknak.

 

 

Egy profi fejvadász cég nem közvetít "majdnem jó" jelölteket. Egy profi fejvadász kizárólag csak szakmailag maradéktalanul megfelelő, a céges kultúrába maximálisan beleillő szakembereket közvetít megbízói részére.

Ezért tanácsadóink egy-egy új munkaerő-közvetítő megbízás esetén rendszerint beszélgetnek a felvenni kívánt  új kolléga majdani szakmai vezetőjével és közvetlen kollégáival, megnézik a leendő munkahelyet (akár a gyárat, gyártósorokat is!), így szerezve kellően részletes képet a megbízó cégnél uralkodó munkamorálról, hozzáállásról, a céges kultúráról és a szervezeti felépítésről. Számunkra ezek olyan hasznos információk, melyek tudatában nem csak a szakmailag megfelelő jelölteket tudjuk bemutatni, de a céges csapatba emberileg is tökéletesen beilleszkedő új munkatársat találjuk meg Önnek.

A mindkét fél számára kielégítő eredmény alapja tehát a pozíció pontos megértése. Ezután jön csak a kemény munka és igyekezet, ami szintén elengedhetetlen része a fejvadász tevékenységnek. A konkrét keresés indítása után aktivizáljuk a hosszú évek során kiépített szakmai kapcsolatrendszert, szervezzük és menedzseljük a toborzási kampányt, valamint telefonos és személyes interjúk sora szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk Önnek a megfelelő embert.

 

 

Minden egyes megbízásunk teljesítéséért egy tanácsadó, egy toborzási és kiválasztási specialista (kutató / researcher) valamint egy HR asszisztens kolléga a felelős:

  • Az elsődleges megkereséseket az adott szakterületért felelős kutatók iránymutatásai és felügyelete mellett a HR asszisztensek végzik.
  • A megkeresés alapján alkalmasnak ítélt szakemberek készségeit, képességeit, illetve szakmai felkészültségét toborzási és kiválasztási specialistáink mérik fel személyes interjúk keretében.
  • A sikeres első körös interjút követő személyiség-, szakmai- és nyelvi teszteken továbbjutott jelöltekkel egy második interjún már az adott pozícióért felelős tanácsadó kolléga találkozik.
  • A folyamat végén, már csak azon jelöltek önéletrajza kerül az Ön asztalára, akik ezeket a lépcsőfokokat sikerrel vették és véleményünk szerint megfelelnek az Ön által támasztott szakmai és emberi elvárásoknak

E munka során mindig szem előtt tartjuk, hogy a Megbízónk bizalmat adott nekünk és várja az eredményt. Ezért a teljes keresési folyamat alatt végig tájékoztatjuk Ügyfelünket a haladásról, az interjúztatott jelöltek számáról, és minden egyéb eredményről, tényről, hogy tisztában legyen keresésének aktuális helyzetével. Végezetül leszögeznénk, hogy a mi munkánk végeredménye nem egy „felvett új kolléga”, hanem egy olyan új kolléga, aki hosszabb távon eredményesen ellátja a feladatait és ezzel előremozdítja a cég fejlődését.

 

Összegezve:

A fent leírtak a mi fejvadász "ars poetica" -nk alapjai. Mindezt több éves szakmai tapasztalatunkkal, több mint százezer kiváló szakemberből álló jelöltadatbázisunkkal és kapcsolatrendszerünkkel kombinálva, professzionális tanácsadóink készséggel állítják szaktudásukat az Ön szolgálatába.

Forduljon hozzánk bizalommal: válaszolunk, segítünk!

 

 

 

Bíró Ágnes

 

 

Tamaskovics Diána

vezető személyzeti szakértő

+36-20/99-99-289

biroa@bap.hu

vezető személyzeti szakértő

+36-20/489-55-68

tamaskovicsd@bap.hu